IMAGING BORDERS

Razgovor sa Arminon Pilav

Nedelja 07.04.2013
Od 17 – 20
Čekaluša 15/1

CRVENA/LIFT

Armina će predstaviti projekat “Imaging Borders” – studija slučaja je grad Sarajevo te njegove stvarne i imaginarne granice. Projekat je u početnoj fazi i cilj ovih razgovora je da se uključi što više zainteresiranih građana i građanki u sam proces istraživanja na temu granica, zatim predstavljanje istih kroz fotografije, arhitektonske i umjetničke projekte, i ostale medije iz popularne kulture. Osim teme projekta bitan element je i metodologija njegove izrade, kroz multimedijalni online arhiv na koji svi mogu da reaguju tako što će priložiti svoj materijal ili komentirati već postojeći.

I u ovom projektu Armina Pilav nastoji kreirati zajednički projekat koji se oslanja na zajednički prostor grada, gdje ispitivanje i diskusija o istom stvara opet neki novi prostor.

Svi materijali ovog projekta će biti predstavljeni u novembru 2013 na Bijenalu arhitekture Shenzen u Kini.

Armina Pilav, PhD Candidate iz Urbanizma na Arhitektonskom Fakultetu IUAV Venecija. Živi i radi na relaciji Sarajevo-Venecija. Autorica je različitih arhitektonsko-umjetničkih projekata gdje propituje odnos izmedju grada-građana/građanki, pojam teritorije i politike stvaranja istih. Objavila je nekoliko naučnih radova na temu post-konfliktnih teritorija i imaginacije istih gdje je Sarajevo studija slučaja.  Armina je članica Udruženja za kulturu i umjetnost CRVENA

Podržali:

SHL~ 30 x 30 cm-1

CRVENA AKCIJA _ artist talk sa Arminom Pilav

www.imagingborders.wordpress.com

Leave a comment